Директорът на Вътрешна сигурност в МВР Стефчо Банков е преназначен. Това

...
Директорът на Вътрешна сигурност в МВР Стефчо Банков е преназначен. Това
Коментари Харесай

Шеф от МВР, замесен в СРС-скандала, е махнат от поста

Директорът на " Вътрешна сигурност " в Министерство на вътрешните работи Стефчо Банков е преназначен. Това заяви bTV, като цитира служебния вътрешен министър Бойко Рашков. " Вътрешна сигурност " е едно от звената, забъркани в СРС-скандала, който избухна в четвъртък. Тогава Рашков сподели пред " Сега ", че пред него Банков е отрекъл поверената му дирекция да се е занимавала с подслушване на политици.

32-ма души от " ИТН ", " Демократична България " и " Изправи се! Мутри вън! " са били подслушвани след Нова година, в това число и по време на предизборната акция. 12 от тях са подслушвани от " Вътрешна сигурност ", 12 от ДАНС, а останалите 8 от ГДБОП. Това заяви съпредседателят на " Демократична България "  Атанас Атанасов.

Софийската градска прокуратура се самосезирала по публикациите и е упълномощила инспекция на Националното бюро за надзор на профилираните разследващи средства. То ще би трябвало да ревизира дали Дирекция " Вътрешна сигурност " в Министерство на вътрешните работи, ГДБОП и ДАНС са направили нарушавания при използването на СРС, заяви държавното обвиняване в петък.

Няколко часа по-късно от Бюрото за надзор на СРС изпратиха отговор на въпросите на " Сега ", че на свое извънредно съвещание е решило да извърши инспекция на всички процедури по искане, разрешаване и използване на СРС в Държавна организация " Технически интервенции ", Държавна организация " Национална сигурност ", Главна дирекция битка с проведената престъпност и Дирекция " Вътрешна сигурност "  към Министерство на вътрешните работи. Ще бъде проверено и за законосъобразното запазване и заличаване на информацията, получена посредством СРС.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР